Lumbarda otocno gospodarstvo

Poticanje otočnog gospodarstva

Na web stranici Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavljen Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti otočnim poslodavcima za pokretanje gospodarskih aktivnosti i očuvanje radnih mjesta u 2021. godini.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije na temelju Programa dodjele potpora male vrijednosti otočnim poslodavcima za pokretanje gospodarskih aktivnosti i očuvanje radnih mjesta nastavlja s provođenjem mjere dodjele potpora male vrijednosti otočnim gospodarskim subjektima i to za pokretanje gospodarskih aktivnosti kao i za očuvanje radnih mjesta, a u svrhu poticanja konkurentnosti gospodarstva na otocima i poluotoku Pelješcu.

Na temelju Programa po prvi puta se dodjela potpore proširuje i u svrhu pokretanja gospodarskih aktivnosti.

Provedbom ove mjere doprinosi se održivom i demografskom razvoju otoka, stvaranju uvjeta za očuvanje postojećih radnih mjesta, omogućavanju lakšeg zapošljavanja novih djelatnika i unaprjeđenju poslovanja te razvoja otočnih tvrtki kao temelja razvoja otočnog gospodarstva.

Korisnici potpore su otočni gospodarski subjekti koji obavljaju djelatnosti na otoku. Djelatnici koje zapošljavaju moraju imati prebivalište na otoku i kontinuitet rada najmanje dvanaest mjeseci bez prekida kod istog poslodavca, odnosno šest mjeseci bez prekida u razdoblju za koje se potpora dodjeljuje za pokretanje gospodarske djelatnosti.

Skrećemo pozornost na rok za prijavu, do 27. prosinca 2021.

Svi dokumenti za prijavu dostupni su ovdje.

S obzirom na novi način provođenja mjere, molimo da obratite pozornost na izmjene koje su nastale u odnosu na dosadašnje Javne pozive.

Za dodatne informacije: otocni-poslodavci@mrrfeu.hr

Podijelite sadržaj:
Prethodna objava Uvodi se nova autobusna linija Lumbarda – Korčula – Vela Luka

Ostavite komentar

OIB: 08108782395

MB: 2753600

Poslovna banka: Raiffeisenbank d.d.

IBAN: HR8524840081860000009

Korisni linkovi

Kontaktirajte nas

Lumbarda 493
20263 Lumbarda

Pon – Pet: 8:00 – 15:00 h

Općina Lumbarda © 2023. Sva prava pridržana. Izrada: Impresija

Skip to content