Permakulturne aktivnosti u Lumbardi – uvodni dio

Započinjemo sa provedbom naših aktivnosti u Lumbardi na otoku Korčuli u sklopu projekta “Održiva poljoprivreda i društvo u doba klimatskih promjena”. Pozivamo vas da nam se pridružite 14. i 15. travnja, a gdje, kada i o kojim aktivnostima je riječ saznajte u nastavku teksta.

U suradnji s udrugom Permakultura Dalmacija započinjemo ciklus aktivnosti prema održivoj poljoprivredi i društvu. Za početak smo pripremili po jedno predavanje, radionicu i prikazivanje filma uz predstavljanje primjera dobre prakse u našem okruženju.

U petak 14.4. u 19:30 u Dvorani Levant (poviše Studenca u Lumbardi) započinjemo sa predavanjem “Uvod u permakulturu” u kojem ćemo pokazati koja rješenja permakultura nudi u borbi protiv klimatskih promjena.

U subotu 15.4. u 10:00 u The Dreamers’ club (poviše Marine u Lumbardi) vas očekuje radionica “Izrada kućnog kompostera” u kojem ćemo pokazati kako napraviti kantu za kompostiranje u zatvorenom prostoru i što se smije, a što ne smije ubacivati u nju.

Istog dana u 20:00 u Caffe bar – restoran Maestral u Lumbardi naše prvo gostovanje o održivom susjedstvu ćemo zaključiti inspirativnim filmom “In Transition 2.0: a story of resilience and hope in extraordinary times” iz 2012. godine. U filmu koji ima prijevod na hrvatski jezik su prikazani tranzicijskih projekti iz cijeloga svijeta koji su doveli do smanjenja ekološkog otiska. Film vidimo kao idelanu priliku da na Korčuli proširimo priču o održivom susjedstvu te pokrenemo što više praktičnih primjera koji će voditi istome.

Odmah nakon filma će nam Marko Ban iz udruge Permakultura Dalmacija prezentirati kronologiju stvaranja održive zajednice na kojoj je intenzivno radio zadnji pola godine u Splitu. Imat ćete prilike vidjeti koje je sve aktivnosti potaklo stvaranje održive zajednice kao i koji su ključni “okidači” za uspjeh iste.

Sudjelovanje na događajima je besplatno i nije potrebna prethodna prijava na isti.

Veselimo se vašem dolasku.

Satnica programa je sljedeća:

Petak 14.4.

19:30h Predavanje “Uvod u permakulturu” – Dvorana Levant

Subota 15.4.

10:00h Radionica “Izrada kućnog kompostera” – The Dreamers’ club
20:00h Projekcija filma “In Transition 2.0: a story of resilience and hope in extraordinary times” – Caffe bar – restoran Maestral
21:20h Prezentacija kronologije stvaranja održive zajednice u Splitu – Caffe bar – restoran Maestral

——————————

Događaj je organiziran u sklopu projekta “Održiva poljoprivreda i društvo u doba klimatskih promjena”

Projekt je sufinanciran sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti putem javnog poziva za provedbu mjera prilagodbe klimatskim promjenama.

Podijelite sadržaj:
Prethodna objava Održana javna tribina “Moje misto. I ja odlučijen.”

OIB: 08108782395

MB: 2753600

Poslovna banka: Raiffeisenbank d.d.

IBAN: HR8524840081860000009

Korisni linkovi

Kontaktirajte nas

Lumbarda 493
20263 Lumbarda

Pon – Pet: 07:00 – 15:00 h

Općina Lumbarda © 2024. Sva prava pridržana. Izrada: Impresija

Skip to content