opcina lumbarda

Obavijest o početku dostave zapisnika mještanima Općine Lumbarda za izradu novih rješenja o komunalnoj naknadi

Općina Lumbarda ovim putem obavještava svoje mještane da počinje dostava zapisnika za izradu novih rješenja o komunalnoj naknadi s ciljem da se naplata naknade temelji na načelima transparentnosti, pravednosti i stvarnog stanja na izgrađenom području Općine.

Nakon podataka prikupljenih evidencijom nekretnina koja je provedena snimanjem iz zraka i geodetskim izmjerama na terenu, Općina Lumbarda izradila je prijedloge novih zapisnika koji bi trebali revidirati određeni broj rješenja o obvezi naplate komunalne naknade.

Dostava zapisnika mještanima nužno ne znači i poskupljenje komunalne naknade, već je cilj uskladiti iznose komunalne naknade sa stvarnim stanjem objekata (površina i namjena) na području Općine. Sukladno tome, zapisnici će biti poslani samo onim mještanima za koje je utvrđena promjena površine podložne naplati komunalne naknade sukladno članku 94. stavak 2. Zakona o komunalnom gospodarstvu (NN 68/18110/1832/20).

Općina Lumbarda smatra da će se na ovaj način uspješno primijeniti jednaka pravila naplate komunalne naknade za sve mještane. Upravo iz tog razloga, Općina poziva mještane koji će dobiti zapisnike za izradu novih rješenja o komunalnoj naknadi da provjere sve podatke navedene u zapisnicima i da, prema potrebi, popune zapisnik dodatnim podacima i ovjere ga svojim potpisom. Zapisniku je poželjno priložiti dokumentaciju koja potvrđuje izjavu građana u zapisniku (npr. skica, izmjere, fotografija…).

Popunjeni zapisnik mještani mogu u roku od 8 dana od primitka poslati poštom na adresu Općine Lumbarda, Lumbarda 493, 20263 Lumbarda, osobno dostaviti na navedenu adresu ili poslati putem elektronske pošte (skenirani dokument s potpisom) na e-mail adresu: evidencija.nekretnina@lumbarda.hr.

Za one mještane koji u roku od 8 dana ne dostave popunjen zapisnik, Općina Lumbarda smatrat će da je obveznik komunalne naknade prihvatio podatke navedene u zapisniku na temelju kojeg će zatim biti izrađeno novo rješenje o komunalnoj naknadi.

Također, s ciljem što pravednijeg utvrđivanja sustava naplate komunalne naknade, Općina Lumbarda omogućila je mještanima da odgovore na sve dodatne upite vezane u zapisnike mogu dobiti i pozivom na broj telefona +385 (0) 20 712 042.

Podijelite sadržaj:
Prethodna objava Javni poziv nositeljima stvarnih prava na predmetnim i susjednim katastarskim česticama

OIB: 08108782395

MB: 2753600

Poslovna banka: Raiffeisenbank d.d.

IBAN: HR8524840081860000009

Korisni linkovi

Kontaktirajte nas

Lumbarda 493
20263 Lumbarda

Pon – Pet: 07:00 – 15:00 h

Općina Lumbarda © 2024. Sva prava pridržana. Izrada: Impresija

Skip to content