Lag 5

Poštovani,

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju i Ministarstvo poljoprivrede, u posljednjih nekoliko mjeseci, intenzivno su radili na stvaranju potrebnih preduvjeta za objavu LAG natječaja te su izrađeni Sporazum o suradnji u izvršavanju delegiranih administrativnih provjera i Smjernice za provedbu postupka odabira projekata, a kontinuirano se provodi obrada zaprimljenih Zahtjeva za promjenu (izmjena/usklađivanje odabranih lokalnih razvojnih strategija, izmjena podataka iz evidencije korisnika i Zahtjeva za potporu).

Na radionici za LAG-ove u Vukovaru u studenom 2017. godine, većina odabranih LAG-ova iskazala je najveći interes da se prvo započne s provedbom tipa operacije 6.3.1. »Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava«. Kako bi omogućila što bržu i kvalitetniju provedbu LAG natječaja, Agencija za plaćanja je za tip operacije 6.3.1. pripremila te 9. veljače 2018. odabranim LAG-ovima dostavila paket natječajne dokumentacije i educirala odabrane LAG-ove za provedbu natječaja za tip operacije 6.3.1., a isto će biti provedeno i za ostale tipove operacija koji će se provoditi tijekom 2018. godine kroz LAG natječaje. Dostavom paketa natječajne dokumentacije, uz obvezne pripreme internih procedura, omogućena je objava LAG natječaja svim odabranim LAG-ovima koji su uskladili/izmijenili svoje lokalne razvojne strategije. LAG 5 trenutno čeka odobrenje usklađivanja svoje LRS.

Pozivamo sve zainteresirane nositelje projekata (korisnike) koji imaju prebivalište ili sjedište (zavisno o organizacijskom obliku) na području LAG-a 5 da nam se jave kako bi dobili sve relevantne informacije o objavi LAG Natječaja za tip operacije 6.3.1.

Redoslijed kojim će Agencija za plaćanja omogućiti provedbu ostalih tipova operacije nakon tipa operacije 6.3.1. uskoro će biti poznat, o čemu će svi pravovremeno biti obaviješteni.
VAŽNA OBAVIJEST: Za potrebe TO 6.3.1. LRS LAG, prilikom izračuna SO, Savjetodavna služba neće uzeti u obzir izmjene u ARKOD-u/JRDŽ-u koje su nastale nakon 28. veljače 2018. godine. Ta je odredba primjenjiva za sve nositelje projekata neovisno kojem LAG-u pripadali i neovisno o tome kada koji LAG objavi natječaj za TO 6.3.1. LRS LAG.

Za sva pitanja stojimo Vam na raspolaganju.

Srdačan pozdrav,

Lokalna akcijska grupa ”LAG 5”

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com