Javni poziv za sufinanciranje fotonaponskih elektrana na obiteljskim kućama

logo

Poštovani,

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je Javni poziv za sufinanciranje fotonaponskih elektrana na obiteljskim kućama. Za proizvodnju električne energije uz pomoć sunca građanima je osigurano ukupno 20 milijuna kuna.

Programom sufinanciranja za obiteljske kuće obuhvaćeni su sustavi u mrežnom i u samostalnom radu, odnosno kućanstva priključena na elektroenergetsku mrežu, ali i tzv. off grid sustavi. Ovisno o lokaciji, za sustav i stručni nadzor može se dobiti 40, 60 ili 80 posto sufinanciranja, odnosno maksimalno do 75.000 kuna.

Preduvjet za sufinanciranje je da se prijave vlasnici ili suvlasnici obiteljskih kuća koje su zakonite, u kojima je više od 50% površine namijenjeno stanovanju te imaju najviše tri stambene jedinice ili građevinsku bruto površinu do 600 m2. Prilikom prijave građani moraju priložiti i glavni projekt kojeg je izradio ovlašteni inženjer elektrotehnike, a radi sigurnosti je obavezan i stručni nadzor nad radovima.

Zaprimanje zahtjeva za sufinanciranje tzv. mikrosolara krenulo je od 18. rujna od 9 sati, a zahtjev je moguće poslati preporučenom poštom ili ga osobno donijeti u Fond.
Poziv će biti otvoren do iskorištenja sredstava ili najkasnije do kraja godine, a s programom se planira nastaviti i u idućoj godini.

Nakon javnog poziva za građane, u planu je sličan poziv za iznajmljivače i OPG-ove, a za 2020. godinu planiraju se pozivi za tvrtke i lokalne jedinice.

PRIJAVNI OBRAZAC i VODIČ ZA PRIJAVU dostupni su na internetskoj stranici Fonda.

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com